Manifest - Amics de la Gent Gran Imprimeix Correu electrònic

Adoptat el 30 de novembre de 2002, com a complement als Estatuts

Història

L'any 1987, un grup de persones van conèixer l'existència de l'Associació francesa "les petits frères de Pauvres", creada per Armand Marquiset l'any 1946. A partir de l'impuls donat per aquest grup de persones, es crea a Barcelona Amics de la Gent Gran , una acció de voluntariat que possibilita un lloc de trobada on tots -patronat, voluntariat, professionals i donants- comparteixen els mateixos valors i objectius.

Els Valors

Aquesta acció està inspirada en uns valors fonamentals com: El valor únic i irremplaçable de cada ésser humà, el respecte a tot home i a tota dona, sigui quin sigui el seu origen, ideologia i el seu estat físic, psíquic o social, la llibertat fonamental de cada persona, la solidaritat i el compromís social.

La Finalitat

Atendre

Amics de la Gent Gran dedica principalment la seva atenció a les persones grans que viuen al seu domicili, en una situació de solitud i aïllament social, amb les limitacions i dependències pròpies de l'edat i amb escassos recursos.

Viure la solidaritat

La solidaritat ens compromet constantment, mitjançant accions concretes, a restablir i enfortir l'entorn social i de relació de la persona, tant individual com col.lectivament.

Augmentar la qualitat de vida

Amics de la Gent Gran ofereix ajuda emocional, companyia, relació i amistat per tal de millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Sensibilitzar

La situació en què viuen aquestes persones grans ens obliga a donar-ne testimoni, proposar respostes i alertar sobre la necessitat d'actuar vers les administracions públiques, així com també a la societat civil.


L' Acció   

Acompanyar

És reconèixer a la persona i acceptar el que té d'única, respectar la seva dignitat i la seva intimitat. És donar valor a la seva vida i ajudar-la a redescobrir el seu potencial, permetre que expressi els seus desitjos i les seves profundes aspiracions. És caminar al seu costat respectant la seva evolució i el seu propi ritme, adaptant-se constantment a les seves necessitats i detectar les seves carències. És ajudar-la a augmentar la seva autoestima. És considerar-la com un ésser en evolució constant, ajudant-la a acceptar els canvis que es produeixen a la seva vida. És evitar que se senti exclosa socialment.

Actuar col.lectivament i organitzadament

L'acompanyament és un projecte col.lectiu que requereix un treball d'equip entre el voluntariat, el patronat i els professionals de l'entitat. L'acompanyament és un projecte concertat amb les institucions públiques i entitats privades, prevalent un esperit de complementarietat.

Compromisos

Per tal de dur a la pràctica la relació d'acompanyament,

El voluntari/a es compromet a:

  • respectar aquest manifest en el desenvolupament de la seva acció,
  • participar en la vida de l'entitat i complir els compromisos lliurement acceptats,
  • treballar en equip,
  • acceptar que ha d'adquirir una formació per a poder dur a terme les funcions que se li confiaran.

El professional es compromet a:

  • Integrar-se en els principis i valors d'Amics de la Gent Gran,
  • respectar aquest manifest en el desenvolupament de les seves funcions.

El Patronat es compromet a:

  • vetllar pel compliment d'aquest Manifest i dels Estatuts,
  • assegurar la viabilitat i la continuïtat del projecte.

 

 

Tornar a l'article Per què ser voluntari?

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.