Història Imprimeix Correu electrònic

Els orígens d’Amics de la Gent Gran es remunten a 1946, just a les acaballes de la Segona Guerra Mundial, quan neix a París l'associació les petits frères des Pauvres.

La capital francesa havia estat molt castigada pels efectes de la guerra: edificis derruïts, problemes sanitaris, manca d'aliments, etc. En aquest context, apareix la figura d'Armand Marquiset, noble que, sensibilitzat per aquesta conjuntura, decideix donar suport a persones grans necessitades amb la col·laboració de persones properes a ell. Inicialment, la seva tasca consistia en visitar i oferir ajuda a les dones que havien perdut els seus marits i els seus fills a la guerra. El seu lema era: “Les flors abans que el pa”. Aquest grup inicial va anar creixent, prenent cos i organitzant-se, fins arribar a constituir-se com associació. A poc a poc, la seva filosofia es propagà per altres ciutats del territori francès (Lió, Lilla, Nantes, etc.). armand de marquiset
Paral·lelament, l'associació i la seva filosofia s’estén a d’altres països; per ordre cronològic: Marroc, Estats Units, Canadà, Irlanda, Mèxic, Espanya, Alemanya i Polonia. Alguns d'aquests països, més Suïssa, integren actualiment la Federació Internacional des petits frères des Pauvres. Tots compartim un mateix MANIFEST.

  

historia2Amics de la Gent Gran neix a Barcelona el 4 de setembre de 1987, fruit de l’interès d’un grup de persones per la tasca i la filosofia de l’organització francesa.

 

Els primers anys, Amics de la Gent Gran s’organitza com a associació i tot i que el 1992 es crea la fundació, ambdues formes jurídiques coexisteixen fins el 1997, quan la fundació queda com a forma d’organització definitiva d’Amics de la Gent Gran. El 1995, l’associació havia rebut la declaració d’organització d’utilitat pública.

Des de la seva creació, Amics de la Gent Gran va oferir acompanyament voluntari a persones grans de la ciutat de Barcelona. L’any 1999, coincidint amb l’Any Internacional de les Persones Grans, va obrir delegacions a les poblacions catalanes de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a Cambrils (Baix Camp). En aquests moments també som presents a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i hem estat a Mollet del Vallès. A més, des del 2014 hem començat a acompanyar a persones grans a Reus, Sabadell, Osona, Sant Cugat del Vallès, Granollers i l'Hospitalet de Llobregat.

D'altra banda, el 2004 es va fundar la Federación Nacional Amigos de los Mayores, integrada per la Fundació Amics de la Gent Gran (Catalunya) i la Fundació Amics de la Gent Major (València).

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.