Observatori de la soledat Imprimeix Correu electrònic

L’Observatori de la Soledat és una iniciativa d’Amics de la Gent Gran que esdevé una plataforma d'anàlisi i un espai d'observació amb la finalitat de donar notorietat al fenomen de la soledat com a fenomen complex.

 

 AGENDA           SOBRE L'OBSERVATORI DE LA SOLEDAT

 

Amics de la Gent Gran ha estat seleccionada dins la convocatòria del projecte de reflexió del Palau Macaya, impulsat per l’Obra Social “La Caixa”. Com a iniciativa guardonada, l’Observatori de la Soledat té previstes per aquest any accions que consisteixen principalment en un cicle de conferències en el qual s’estudiarà el fenomen de la soledat des de diferents perspectives sota el títol “La soledat com a fenomen complex. Cicle vital, pobresa, subjectivitat i cultura”. Així doncs, pretén ser un espai per debatre i generar discurs sobre el fenomen de la soledat des de la metodologia qualitativa, promovent la participació de diferents agents socials i potenciant la transferència de coneixement i el treball en xarxa. (Per a més informació sobre el cicle fer clic aquí)

Aquestes són les activitats que es duran a terme al Palau Macaya. Si vols saber quan s'obren les inscripcions de les activitats públiques (en verd) escriu-nos a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  i t'avisarem de seguida.

 

Activitat 1

La soledat no té edat. Explorant vivències multigeneracionals

Grups de discussió formats per adolescents, joves, adults i persones grans.

26 d’abril de 2017 i 2 de maig de 2017.

No és oberta al públic.

Activitat 2

Soledat al llarg de la vida, espai escollit o imposat?

Conferència de presentació de resultats i d’anàlisi sobre la soledat com a fenomen en les diferents etapes de l'ésser humà.

31 de maig de 2017.

Oberta al públic.

Activitat 3

Majors migrants.

Veus de la soledat des de la multiculturalitat.

Taller per analitzar la soledat de les persones grans migrants residents a Barcelona i per descobrir estratègies interculturals de prevenció.

7 de juny de 2017.

No és oberta al públic.

Activitat 4

Soledat, vellesa i contextos culturals en transició.

Ponència de presentació de resultats i d’anàlisi de la soledat en la vellesa des d'una perspectiva intercultural.

27 de setembre de 2017.

Oberta al públic.

Activitat 5

Pobresa i soledat.

Visions des del treball en xarxa.

Taller per indagar els paràmetres socioeconòmics en l'exclusió social

23 de gener de 2018.

No és oberta al públic.

Activitat 6

Lluita contra la soledat en un context en crisi. Experiències internacionals.

Conferència per compartir estratègies en l’àmbit internacional.

8 de maig de 2018.

Oberta al públic.

 

 

SOBRE L'OBSERVATORI DE LA SOLEDAT

 

Twitter portada 2

 

L’Observatori de la Soledat és una iniciativa d’Amics de la Gent Gran que esdevé una plataforma d'anàlisi i un espai d'observació amb la finalitat de donar notorietat al fenomen de la soledat com a fenomen complex.

 

Tota la informació que reculli l'Observatori de la Soledat servirà de base per a posteriors intervencions dirigides a pal·liar els efectes negatius de la soledat no desitjada i a promoure eines per a la seva prevenció.

 

La seva creació és una voluntat de l’entitat de donar continuïtat al treball realitzat i a les conclusions extretes de la Jornada Internacional de Soledat 2011 i a la Jornada de Gent Gran i Crisi 2013.

 

L’observatori tindrà com a principals finalitats en relació al concepte de soledat:

 

-        Ser un nucli de reflexió sobre el fenomen.

-        Donar a conèixer les realitats i experiències en aquest àmbit.

-        Recollir la documentació escrita sobre estudis al respecte.

-        Informar de noves iniciatives i projectes.

-        Escriure i publicar sobre elements que es consideri prioritaris.

 

Els objectius per aquest any 2017 seran:

 

    • Comprendre el fenomen de la soledat no desitjada al llarg del cicle vital, en situacions de pobresa i en contextos culturals diferents.
    • Recopilar de manera sistemàtica les principals estadístiques i indicadors (quantitatius i qualitatius) relacionats amb la soledat de les persones grans.
    • Conèixer els principals projectes relacionats amb la soledat de les persones grans a  nivell Europeu i d’Amèrica Llatina.
    • Analitzar els programes d’Amics de la Gent Gran en funció de les conclusions extretes de les informacions analitzades.

 

OBSERVATORI SOLEDAT Twitter perfil

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.