Forma't contra el maltractament de la gent gran Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 8 d'octubre de 2018 14:16

Al llarg del que queda d’any, les persones voluntàries d’Amics de la Gent Gran es poden inscriure en les formacions sobre maltractament que s’organitzen des de l’entitat amb el finançament de la Diputació de Barcelona i juntament amb EIMA.

 

Malauradament, el maltractament cap a aquest grup de persones és elevat. De fet, l’OMS estima que 1 de cada 10 persones grans pateix maltractament, i aquesta xifra està subestimada perquè tan sols es notifica 1 de cada 24 casos. Aquest silenci per part de les víctimes pot tenir diferents causes: per sentiments contradictoris en cas que el maltractament es produeixi en un entorn de confiança, per por a represàlies, per aïllament social, per falta de consciència, o per causa d’un deteriorament cognitiu.

 

Maltractament-i-Gent-Gran

 

Per això, és de gran importància que les persones que formen part del cercle proper de les persones grans tinguin eines per a detectar possibles casos on s’exerceixi una violència de qualsevol mena sobre ell o ella. El cicle especial de formacions sota el nom “El fenomen dels maltractaments a la Gent Gran” té quatre dates, totes de 9h a 15h. A Barcelona ciutat es faran el dia 20 d’octubre i el 10 de novembre a la Casa del Mar (Carrer Albareda, 1-13), mentre que el 27 d’octubre s’organitza la formació a la ciutat de Granollers i l’1 de desembre serà a Sabadell. Totes quatre dates requereixen inscripció prèvia.

 

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.