Manifest Dia Internacional Gent Gran Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 1 d'octubre de 2018 08:19

Avui, dia 1 d’octubre, celebrem el Dia Internacional de les Persones Grans. Des de 1990 l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va designar aquest dia per a retre homenatge i donar visibilitat internacional a aquest grup de població.

Volem alçar la veu sobre una de les situacions que es mantenen invisibles entre un nombre cada vegada més gran de persones grans: la soledat no desitjada. A Catalunya ja són més de 300.000 persones grans que viuen soles.

Creiem en la força de la societat civil organitzada des del voluntariat té el potencial de transformar la situació de desigualtat en què viuen moltes persones grans, així com impulsar una visió que promogui el seu reconeixement social.

Amics de la Gent Gran acompanya a Catalunya a més de 1.600 persones grans a través de l’acció altruista de més de 1.800 persones voluntàries a 38 municipis. Com a membre de la Federació Amigos de los Mayores, també impulsem l’acció social a l’Aragó i la Comunitat Valenciana. Tanmateix, en l’àmbit internacional, ens sumem a altres persones voluntàries d’organitzacions que destinen la seva acció tota la setmana a França, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia, Romania, Canadà, Mèxic i Estats Units. Amb totes elles, celebrem de forma conjunta aquest dia.

 

Nadal-Icària

 

Reivindiquem construir una societat que brindi oportunitats de participació per a les persones grans i que atorgui reconeixement i visibilitat a aquestes. És urgent que prenguem consciència d’aquesta realitat i fem un pas cap a l’acció per a lluitar contra la soledat no desitjada i el seu aïllament social. Volem fomentar la solidaritat intergeneracional per a construir una societat més inclusiva i igualitària.

Ens comprometem a seguir acompanyant des del reconeixement i l’estima a totes les persones grans que es troben en situació de soledat, amb especial atenció a les més vulnerables. Amb l’altaveu que ens dóna la commemoració de l’1 d’octubre, volem fer arribar el missatge que cada dia impulsem com a Fundació: promoure l’acció social i la sensibilització sobre la situació de les persones grans a Catalunya.

Cada persona compta, fes-te soci/a, fes-te voluntari/a

 

STOP SOLEDAT!

                                                                         

 Logo-AGG-Català

 

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.