Amics de la Gent Gran impulsa el projecte a Girona! Imprimeix Correu electrònic
divendres, 19 de gener de 2018 10:46
Des del passat mes de setembre, la Fundació ha engegat el projecte a la ciutat amb la voluntat de sumar esforços per lluitar contra la soledat no desitjada
 
 Primer, conèixer la realitat de la ciutat
 
Durant aquests mesos, hem realitzat un procés d’exploració i prospecció dels diferents recursos per a gent gran existents a la ciutat així com un anàlisi més acurat de la problemàtica de les persones grans que pateixen soledat no desitjada. En aquest sentit, hem fet un treball per conèixer i donar-nos a conèixer en els diferents espais, entitats i/o agents de la ciutat.
 
Especialment important ha estat la incorporació en el projecte “Sempre Acompanyats” de l’Obra Social “la Caixa” i Creu Roja, un projecte comunitari on hi participen diferents entitats/institucions de Girona (Associacions de Veïns, farmàcies i comerços, escoles, policia de proximitat, etc) i que planteja abordar de forma comunitària i col·lectiva les conseqüències negatives de la soledat no desitjada.
 
Aquesta tasca inicial ha permès que 6 veïns i veïnes de la ciutat s’hagin interessat en col·laborar i participar a l’entitat. Treballem amb la idea que els diferents projectes s’adaptin a las realitat i necessitats de cada territori, a la vegada que promovem que el projecte es construeixi des de la base, és a dir, que siguin les pròpies persones voluntàries que desenvolupin el projecte d’acció social.
 
Juntament amb la demanda de persones voluntàries, també hem començat a rebre les primeres sol·licituds de persones grans per participar a l’entitat i/o poder ser acompanyades per alguna persona voluntària. En aquest sentit, ja tenim la primera “parella” d’amistat a la ciutat, la voluntària Imma que acompanya a la senyora Pilar.
 
Aquí tenim una foto de la primera trobada que van tenir:
 
Girona
 
Va ser una trobada molt agradable on van passar plegades dues hores conversant i coneixent-se. Desitgem que continuï així en les properes setmanes i que aquesta relació d’amistat ajudi a pal·liar la situació de soledat no desitjada que pateix la Pilar.
 
En aquest sentit, hem començat a impulsar el projecte d’Acompanyament a Domicili i estem construint un equip de persones voluntàries que sigui la base de l’acció social que es realitzi a la ciutat, juntament amb l’acompanyament de la tècnica responsable de l’entitat a la delegació.
 
Per aquest any 2018, continuarem treballant per arribar a més persones grans de la ciutat i per tal que més persones voluntàries se sumin al projecte. De la mateixa manera, el treball en xarxa amb la resta d’agents dels diferents barris, permetrà seguir donant a conèixer els diferents projectes de la fundació i treballar conjuntament per la detecció i seguiment de les situacions de soledat no desitjada que pateixin les persones grans.
 
Per això, animem als veïns i veïnes de la ciutat de Girona a formar part d’Amics de la Gent Gran i a lluitar col·lectivament contra la soledat.
 
Us podeu posar en contacte amb la Mariona, la responsable tècnica de la ciutat, la Mariona Pèlach, en el seu correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o bé trucant al 616 319 336.
 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.