Parlem d'EDATISME a TEDxGracia 2017 Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 13 de novembre de 2017 13:21
Regina Martínez, coordinadora a Amics de la Gent Gran, presenta “Envejecer como Oportunidad Social” a un cicle de ponències amb l'esperança com a eix central. 

 

Foto-1-Regina-Video

Accedeix a tot el contingut amb el vídeo

 

TED és una plataforma internacional sense ànim de lucre dedicada a difondre idees que poden contribuir a millorar el món, una via per a democratitzar el coneixement d'experts a través de breus càpsules que apropen teories i innovacions de diverses àrees al públic general. A Amics de la Gent Gran agraïm la invitació a participar en la quarta edició de TEDxGracia, la qual va tenir lloc el passat 7 d'octubre al Teatre dels Lluïsos de Gràcia, comptant amb l'assistència de més de 200 persones. 

A la seva ponència “Envejecer como Oportunidad Social”, Regina Martínez, Coordinadora del Departament de Desenvolupament Social a la Fundació Amics de la Gent Gran, va proposar com combatre l'edatisme, una visió estereotipada sobre les persones grans, i revalorar l'etapa de la vellesa construint una societat basada en la solidaritat emocional i intergeneracional. 

 

37656677986 32f1e7b39e o

37097437014 37875a08a9 o

 

Cal destacar que la nostra companya va aprofitar, mentre establia els punts clau, per a fer menció de l'acció social que realitzen les persones voluntàries vinculades a l'entitat com a mostra de la implicació de la societat civil contra la soledat no desitjada i l'exclusió de les persones grans, així com per a fer un breu reconeixement a una gran amiga de l'entitat.

En el marc de la present edició de TEDxGracia, l'esperança va ser el comú denominador que va unir els/les dotze ponents, amb qui la Regina Martínez va compartir escenari, i que van aportar idees que obren camins sobre temes que ens toquen de prop, com l'accés a l'habitatge, la tecnologia al servei de les persones, l'acceptació de la pròpia imatge, la salut als països subdesenvolupats, el talent com a arma per a reinventar-se, la recuperació de l'entorn rural, la confiança i el lideratge a l'àmbit laboral, el malbaratament de menjar, l'empatia cap als animals, la importància de la feina en les persones amb diversitat funcional i la banca amb valors.

Esperem que totes aquestes idees generadores de canvi ajudin a sensibilitzar i impactar en la ciutadania per a construir un món millor, contribuint des d'Amics de la Gent Gran gràcies a la Regina Martínez, amb una major consciència sobre la importància de la vellesa.

 

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.