En marxa les activitats de proximitat contra la soledat Imprimeix Correu electrònic
dijous, 5 d'octubre de 2017 11:59

Ja ha començat un nou curs per a Amics de la Gent Gran i a la Delegació de Barcelona ciutat hem programat 23 activitats de socialització per a les persones grans fins a finals d’any. Acabades les Revetlles de Sant Joan, els diferents Equips d’Acció Voluntària van començar a planificar el calendari de tardor, amb el suport de les persones tècniques.

Ja fa un any que a Barcelona vam canviar la manera de programar els tallers i les sortides, dissenyant activitats en espais de proximitat dels deu districtes de la ciutat per millorar les oportunitats de participació i reduir la distància entre els domicilis i els espais on es desenvolupen les activitats, factor clau identificat en l’Estudi de la participació de les persones grans dut a terme conjuntament amb la Fundació Salut i Envelliment-UAB i l’Obra Social “la Caixa”. Per aquest motiu, les activitats del districte de Gràcia es desenvoluparan a la seu del carrer Grassot i les altres, en espais municipals o entitats col·laboradores.

La implicació de l’Equip d’Acció Voluntària en la planificació del calendari, augmenta i diversifica la participació de persones voluntàries en les activitats, vinculant també les persones que acompanyen setmanalment una persona gran, i acomplint l’objectiu de recollir totes aquelles persones que ho requereixin per no privar ningú de la possibilitat de participar.

La tipologia d’activitats comença a variar adaptant-nos també a les preferències expressades per les persones grans i recollides en l'Estudi de Participació abans mencionat, oferint principalment espais de trobada i lleure no necessàriament carregats de contingut formatiu, com per exemple, sortides i passejades pel barri o trobades informals en un espai d’oci, com per exemple, un bar.

Des de l’entitat, hi ha una aposta clara per apoderar les persones grans davant de situacions de vulnerabilitat tal i com expressa també el Pla Estratègic 2017 - 2020, per aquest motiu, s’han programat 7 sessions informatives sobre Recursos per estalviar energia, aigua i gas oferts de manera gratuïta per Fuel Poverty, un grup de persones voluntàries vinculades a l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD). Encara queda camí en el redisseny de les activitats de socialització i esperem que el 2018, en consonància amb el nou Pla Estratègic, ens permeti innovar encara més en els projectes desplegats.

 

 Ciutat-Vella-2-Marta-Rovira

 

Esperem que aquest inici de curs ens permeti doncs, trobar-nos més sovint, enfortir-nos personalment i, és clar, passar-nos-ho molt bé!

 

 

Aina Gutiérrez.

Coordinadora de la Delegació de Barcelona.

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.