Manifest Dia Internacional Gent Gran Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 26 de setembre de 2017 00:00

A continuació trobaràs el manifest pel Dia Internacional de la Gent Gran. Aquest 1 d’octubre s’encercla dins de la Setmana de l’Amistat que hem estat celebrant a Amics de la Gent Gran amb activitats com els tallers de La bufanda de la iaia, i que finalitza amb l’acte del pròxim divendres 6 amb el concert del 30 aniversari a la Basílica de Santa Maria del Mar. Si encara no la tens, pots fer-te amb la teva entrada a: https://www.atrapalo.com/entradas/escolania-de-montserrat-amics-de-la-gent-gran_e4808243/

 

MANIFEST DIA INTERNACIONAL

DE LA GENT GRAN 2017

  

Avui, dia 1 d’octubre, celebrem el Dia Internacional de les Persones Grans. Des de 1990 l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va designar aquest dia per a retre homenatge i donar visibilitat internacional a aquest grup de població.

Volem alçar la veu sobre una de les situacions que es mantenen invisibles entre un nombre cada vegada més gran de persones grans: la soledat no desitjada. A Catalunya ja són més de 300.000 persones grans que viuen soles.

Creiem en la força de la societat civil organitzada des del voluntariat té el potencial de transformar la situació de desigualtat en què viuen moltes persones grans, així com impulsar una visió que promogui el seu reconeixement social. 

Amics de la Gent Gran acompanya a Catalunya a més de 1.500 persones grans a través de l’acció altruista de més de 1.800 persones voluntàries. Com a membre de la Federació Amigos de los Mayores, suma la seva acció a la de la Fundació Amics de la Gent Major a la Comunitat Valenciana. Tanmateix, en l’àmbit internacional, ens sumem a altres persones voluntàries d’organitzacions que destinen la seva acció el mateix cap de setmana a França, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia, Romania, Canadà, Mèxic i Estats Units. Amb totes elles, celebrem de forma conjunta aquest dia.

Reivindiquem construir una societat que brindi oportunitats de participació per a les persones grans i que atorgui reconeixement i visibilitat a aquestes. És urgent que prenguem consciència d’aquesta realitat i fem un pas cap a l’acció per a lluitar contra la soledat no desitjada i el seu aïllament social. Volem fomentar la solidaritat intergeneracional per a construir una societat més inclusiva i igualitària.

Ens comprometem a seguir acompanyant des del reconeixement i l’estima a totes les persones grans que es troben en situació de soledat, amb especial atenció a les més vulnerables. Amb l’altaveu que ens dóna la commemoració de l’1 d’octubre, volem fer arribar el missatge que cada dia impulsem com a Fundació: promoure l’acció social i la sensibilització sobre la situació de les persones grans.

 

Cada persona compta, fes-te soci/a, fes-te voluntari/a

  

¡STOP SOLEDAT!

 

Logo Horitzontal

                                            

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.