Soledat, vellesa i contextos culturals en transició Imprimeix Correu electrònic
divendres, 1 de setembre de 2017 09:01

Després de les boníssimes sensacions que ens van deixar els tallers i la conferència anterior, ens alegra comunicar-te que el pròxim 27 de setembre, a les 19 hores, durem a terme la segona conferència del cicle "La soledat com a fenomen complex. Cicle vital, pobresa, subjectivitat i cultura", al Palau Macaya. En el marc de l'Observatori de la Soledat, la conferència titulada "Soledat, vellesa i contextos culturals en transició" abordarà la soledat en la vellesa des d'una perspectiva intercultural o etnològica, centrant-nos en els processos de transició cultural de les persones migrants. Es vol analitzar la conceptualització de la soledat des de la cultura d'origen fins a la d'acolliment entenent-la com un contínuum en trànsit.

 

 AFM2444  AFM2522


La conferència anirà a càrrec de la Doctora en Antropologia, Dolores Juliano Corregido, i abordarà l'envelliment i el cicle de vida en les diferents cultures. A continuació, es presentaran els resultats dels tallers que es varen dur a terme el mes de juliol al Palau Macaya de Barcelona, en els quals s'ha analitzat el concepte de soledat entre la gent gran migrants residents a Barcelona amb la finalitat de descobrir estratègies interculturals de prevenció de la soledat. Els tallers també han tingut com a objectiu analitzar els contextos culturals (pivotants entre dos marcs estructurals de representació: origen i acollida) de les persones grans migrants i la influència del context en l'aparició de la soledat i les seves estratègies d'enfrontament.

Si tens interès a assistir a la conferència, pots formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Palau Macaya: http://bit.ly/2gla2dj

 

Fotografia: Francesc Moya-Angeler

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.