“Posa’t al meu lloc”, fotografies que ens apropen Imprimeix Correu electrònic
divendres, 13 de gener de 2017 10:56

El 2017 l’hem començat amb creativitat i aprenentatges mutus. El passat dimecres 11 de gener va tenir lloc al Centre Cívic Fort Pienc la inauguració de l’exposició de fotografia Posa’t al meu lloc com a resultat del projecte amb el mateix nom, dirigit per la fotògrafa Patricia Esteve, finançat per l’Obra Social `la Caixa´ i amb la col·laboració d’Amics de la Gent Gran.

 

Durant el segon trimestre del 2016 es va crear un grup intergeneracional de persones grans i voluntàries d’Amics de la Gent Gran i de joves del  CaSaL d’aDoLeSCeNTs i JoVeS LLoPs deL TaGa, de Ciutat Meridiana, reunint-se setmanalment per dialogar a través de la fotografia com a element artístic que possibilita l’empatia i la participació social. L’exposició mostra el resultat d’aquest procés.

 

portada targeto

La inauguració va ser un moment de retrobament dels i les participants, i per reflexionar sobre com, quan dues generacions coincideixen a través dels interessos comuns, es canvia la mirada, incorporant un objectiu gran angular a la nostra visió que atorga una perspectiva més àmplia a les relacions humanes; dissolent els filtres del prejudici que distorsionen la realitat per aconseguir una imatge més nítida d’allò que som, més enllà de l’edat, el sexe o l’aparença.

     2017-01-11-PHOTO-00004255

     Fotografia Regina Martínez

Com deia una de les participants, “malgrat les diferències o similituds que tenim entre nosaltres hem aprés de cadascú. Amb valors, amb fotografia o amb què sigui”. Altra tallerista reflexionava: “Al principi no m’imaginava que faríem el taller amb persones grans, pensava que seríem només joves. Després em vaig adonar que va ser millor i tot, perquè normalment a la nostra edat no solem tractar molt amb la gent gran, a banda dels avis, i hem pogut aprendre, a més de fotografia, uns d’altres moltes coses, muntant una petita família”.

Vídeo

Les fotografies, exposades per parelles amb autoria dual d’una persona gran i una jove i sempre unides per un element comú, mostren la riquesa d’aquest espai relacional, on la distància és només una manera de definir i de recordar-nos quant de prop estem.

L’exposició, amb la col·laboració de Photographic Social Vision , es podrà veure fins al dia 19 de febrer al Fort Pienc de forma gratuïta.

Regina Martínez, Coordinadora del Departament de Desenvolupament Social

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.