Trobada Anual de Persones Sòcies i Donants 2016 Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 22 de novembre de 2016 00:00

Les entitats del tercer sector acostumen a ser un exemple clar d'organitzacions conformades per molts agents diversos. Amics de la Gent Gran no n'és una excepció, més aviat el contrari. Dintre del nostre mosaic de protagonistes, hi ha membres que per la seva tasca o contribució potser s'ubiquen, en termes de visibilitat, en un segon pla. No obstant això, el seu paper és igualment vital pel bon curs de l'acció social. Efectivament, estem parlant de les persones sòcies i donants.

 

1 2


Les contribucions econòmiques de molts amics i amigues arriben a un 39% dels recursos que disposem a Amics de la Gent Gran (pots consultar al nostre apartat Transparència l'origen de tots els ingressos de l'entitat). Són més de 2.700 persones sòcies i 500 donants que des del seu anonimat fan possible una acció amb cada vegada més rellevància i poder de canvi social.

 

4

 


És per aquest motiu que el passat dimarts 22 de novembre, l'Hospital de Sant Pau va acollir la Trobada Anual de Persones Sòcies i Donants 2016, un espai en el qual, ells i elles tenien la paraula. Conduït per la periodista Ana Boadas -a qui agraïm la seva implicació i haver impregnat l'acte de simpatia, naturalitat i emocions-, durant dues hores més de 50 persones sòcies i donants van tenir la possibilitat, no només d'aportar la seva visió, sinó també de conèixer, en paraules dels testimonis participants, els projectes que ajuden a impulsar. Així doncs, mentre la Montserrat, persona gran de l'entitat, parlava de la seva experiència amb La bufanda de la iaia, la Irene feia somriure a tothom mostrant els motius pels quals ella volia, ja de ben petita, ser voluntària.

 

"En un taller de La bufanda de la iaia em vaig retrobar amb una amiga que feia 50 anys que no veia"

Palmira, persona gran de l'entitat

 

5

Els assistents van poder escoltar exemples com l'anterior, sobre les raons per les quals fem, entre d'altres, tallers de socialització. Cal esmentar en aquest sentit que en cadascuna de les intervencions es va reflectir la implicació de les persones sòcies i donants, la seva voluntat per conèixer millor com es gestiona l'acció social de l'entitat, així com els seus protagonistes. És pertinent afegir, pel que fa a la vinculació més enllà de les aportacions econòmiques, un cas representatiu, com és el del Lluís, qui va compartir amb totes les persones presents la seva tranquil·litat en veure, sent també voluntari, a on anaven a parar els diners amb els quals contribuïa com a soci. Des d'Amics de la Gent Gran volem agrair de nou a totes aquelles persones que, sense voler posar nom i cognom propis a la seva tasca, fan realitat el que avui desenvolupem, els llocs als quals arribem, les persones grans a qui la soledat ja no és la fotografia de cada dia, sinó un record cada vegada més llunyà i borrós. Agraïm igualment la presència de bons amics i amigues de l'entitat, com la de la il·lustradora Roser Capdevila, així com la de Juanjo Mulero, Director General Assegurances Generals i Vida a DKV Seguros i ERGO Seguros, empresa patrocinadora de l'entitat.

 

Fotografia. Pepe Zapico

 

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.