Nadal 2016. La tradició, amb qui ens l'ha transmès Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 23 de novembre de 2016 09:26

Arriben les dates en les quals les sobretaules s'estenen hores i hores entre torrons i caves. És una escena clàssica que es repeteix en la major part de les nostres llars. És la tradició, per als qui els hi fa mandra al principi i per als qui no, per als qui només tornen un cop a l'any a casa i per als qui viuen dia a dia amb familiars, és la tradició. En aquest sentit, enguany ens preguntem qui ens ha transmès aquest llegat, qui ens va contagiar l'amor als dinars familiars, a la cuina de casa, a les anècdotes i acudits que any rere any expliquem. I en aproximar-nos a la resposta, ens aturem fixant-nos en com és de paradoxal que més de 175.000 persones grans estiguin vivint aquest Nadal en soledat.

 

Foto Nadal

Foto. Francisco Guirao


La tradició que avui celebrem ens ha sigut transmesa principalment per les persones grans. Això no obstant, tot i que seguim utilitzant roba vintage, cantant el fum fum fum, posant el caganer a més llocs que al pessebre i ballant músiques populars de tota la vida, hem abandonat als seus impulsors. Les persones grans tenen més dret que ningú a participar de la tradició que ells han creat o transmès, no ens quedem només amb els elements que la decoren, gaudim-la amb ells i elles. Perquè només si ho fem conjuntament, fem honor al més entranyable de la tradició: poder compartir-la.

Gran Dinar de Nadal

Com és ja habitual a Amics de la Gent Gran, entre els dies 15 i 18 de desembre celebrem 14 grans dinars en els quals vibrarem amb la tradició, com no podia ser d'una altra manera, junt amb les persones que ens l'han transmès. Més de 1.000 grans amics i amigues de l'entitat i persones voluntàries gaudirem d'una festivitat que es replicarà a 11 territoris de Catalunya (Santa Coloma de Gramenet, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Osona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Reus, Cambrils i Barcelona). L'element per fer tangible la temàtica protagonista, l'herència dels costums que els nostres grans amics i amigues ens han contagiat, serà en aquesta edició la música. Així doncs, les nadales seran les que prenguin les rendes del dinar més emocionant de l'any.

Campanya de Nadal

El Nadal ocupa unes setmanes puntuals en la nostra agenda, però la soledat no s'atura. És per això que Amics de la Gent Gran engeguem una campanya de captació de fons que ens permetrà enfortir els programes d'acompanyament a gent gran que pateix soledat no desitjada els 11 mesos restants de l'any. Volem arribar a més territoris, volem ser més els que formen part del canvi, volem acompanyar amb més solidesa a les persones que ja formen part de l'entitat. I això és possible gràcies a l'ajuda de persones sòcies i donants que col•laboren facilitant-nos els recursos per fer-ho. Tu també pots fer la teva aportació trucant al 93 207 67 73 o fent clic aquí. Una vegada més, gràcies per ser part d'aquesta gran aventura.

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.