Sant Jordi 2016, la festivitat de tots Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 31 de maig de 2016 15:21

 

És 23 d'abril, una data monopolitzada per la festivitat i l'alegria, i a Amics de la Gran Gran portem 18 primaveres guiats per una ferma convicció: gaudir-la amb les persones grans que pateixen soledat. Són més de 150.000 a Catalunya, no ens cansarem de repetir aquesta alarmant xifra, però any rere any perseverem en reduir-la.

 

dsc 6881 

Fotografia Pepe Zapico

 

Així que quan el rellotge marca les 09:00 del matí, els nervis i la incertesa es dissipen i comencem a assaborir aquest màgic dia. Prometia pluja, però Sant Jordi ha tornat a estar del costat dels que viuen apassionadament la Diada, i un sol imponent és testimoni de l'acció per la qual fa mesos que estem treballant. ¿Els protagonistes? Com no podia ser d'una altra manera, les 1.500 persones voluntàries, així com les més de 1.300 persones grans que respondran a la seva calidesa, avui de nou.

 

img 0673 

Fotografia Pepe Zapico


A mesura que avança el matí, desenes de persones voluntàries transcorren per la parada de la Catedral de Barcelona per recollir la rosa i el llibre que en breus minuts rebran les seves amigues i amics grans, tots amb el convenciment que tots dos símbols són en part excuses que representen el que realment hi ha d'essencial: els moments de companyia que gaudiran junts. La mateixa escena es repeteix a Reus, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Osona, Badalona, ​​Santa Coloma de Gramenet, així com a la resta de parades de Barcelona, ​​a Sant Andreu, Gràcia, Sants i Nou Barris. Personalitats del món cultural, social i polític, com l'Hble. President de la Generalitat, el Sr. Carles Puigdemont, han replicat l'acció voluntària visitant igualment als nostres amics grans, endinsant-se en les seves històries de vida.

 

img 1839 

Fotografia Santi Barril

 

El capvespre conclou una nova edició de Sant Jordi, la qual ha tornat a posar sobre la taula que cada vegada som més en la lluita contra la soledat de la gent gran, que la companyia és el comú denominador en tota amistat que es valori, i que, sobretot, la força del voluntariat és la bandera amb la qual demostrar-los que no estan sols.

De nou, gràcies a tots els que formeu part d'aquesta bonica aventura

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.