Julio Pérez Díaz Imprimeix Correu electrònic

Julio_Prez-Daz

Va néixer a Barcelona el 1960. Va estudiar Filosofia i Ciències de l'Educació a la Universitat de Barcelona i Sociologia a la UNED. Doctor en Sociologia el 2001 amb la tesi Transformaciones sociodemográficas en los recorridos hacia la madurez. Las generaciones españolas 1906-1945.

El 2007 va obtenir la plaça de científic titular del Consell Superior d'Investigacions Científiques (Institut d'Economia, Geografia i Demografia, al Centre de Ciències Humanes i Socials), amb el perfil "estudis de població", però des de 1991 havia estat investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona, com a especialista en polítiques de població i en envelliment demogràfic. Com a professor associat a aquesta universitat ha impartit, des de 1992, assignatures en els departaments de Sociologia, Ciències de la Comunicació, Antropologia i Geografia.

És també docent en diversos postgraus i màsters ("Mètodes i Tècniques per a l'Estudi de la Població", del Centre d'Estudis Demogràfics-UAB; Màster en Gerontologia Clínica del Col·legi de Metges de Barcelona; Postgrau en Gerontologia de l'Institut de Sociologia i Psicologia Aplicades de Barcelona; Màster en Gestió d'Institucions Sanitàries, de la Fundació Dr Robert de Barcelona).

Membre de la Unió Internacional per a l'Estudi Científic de la Població (IUSSP) la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG), la Associació de Demografia Històrica (ADEH) i el Grup d'Estudis Població i Societat (GEPS) així com del Grup de Estudis Demogràfics i de Migracions, "Grup Consolidat de Recerca" de la Generalitat de Catalunya (identificació 2005SGR00930).

A Internet: És autor i editor del portal temàtic "Envelliment Demogràfic" en la seva web personal i conseller editorial del portal del Col·legi de Metges de Barcelona Forum Geriatrics.

Autor de diversos llibres i articles el contingut pot trobar íntegrament a la seva pàgina web. Vegeu en particular els articles "El estado del bienestar y la feminización de la vejez en España", publicat el 2003 per la Revista Española de Investigaciones Sociológicas i "Consecuencias sociales del envejecimiento demográfico", publicat el 2005 per Papeles de Economía, (104): 210-226, així com el llibre La Madurez de masas, premiat per la Fundació La Caixa el 2002 i editat per l'IMSERSO el 2003.

Ha dirigit recentment, per encàrrec de l’Institut Nacional d'Estadística (INE), l'IMSERSO i la Fundació ONCE, l'Informe General de l'Enquesta sobre Discapacitats, Deficiències i Estat de Salut 1999. Altres projectes R+D dels que ha estat director són Discapacitat i relació amb l'activitat a les llars espanyoles: efectes directes i induïts (amb ajuda del Ministeri de Treball i Afers Socials, convocada a l'Ordre TAS/1051/2005) i Canvis generacionals de la salut a Espanya (amb ajuda de l'IMSERSO, convocada a l'Ordre TAS/1588/2005). En l'actualitat dirigeix el projecte del Programa Nacional I+D+I del MCINN "La Teoria de la Revolució Reproductiva".

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.