Aquest Nadal la soledat no està convidada Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 21 de desembre de 2016 10:35

Ens trobem immersos en plena activitat festiva. Es respira al carrer, es percep en les rutines de les llars -preparant els actes que caracteritzen aquestes dates-, i els mitjans no fan ressò pràcticament d’una altra cosa. Aquest escenari afegeix més contrast amb les persones excloses d’aquesta festivitat, aquelles que pateixen soledat. Però gràcies a l’acció social que realitzen centenars de persones voluntàries, els nostres grans amics i amigues aquest Nadal es tornen a sentir partícips de la tradició que ens han transmès. Sota l’esperit d’un Nadal en companyia, l’entitat potencia un reforç de les visites de les persones voluntàries a les persones grans que acompanyem durant tot l’any. És el cas de la Pilar, que convida a quatre persones grans a compartir el dia de Reis amb ella.

 

A aquestes accions se sumen els obsequis que des de l’entitat, i gràcies a col·laboradors com la Fundació Claror, es posen a l’abast d’aquelles persones voluntàries que vulguin portar un lot de Nadal a persones grans d’Amics de la Gent Gran: un detall que no deixa de ser l’excusa per tal de compartir una bona estona i assaborir el més màgic del Nadal, el caliu de qui comparteix l’alegria de retrobar-se.

 

Grans Dinars de Nadal

 

En el marc de l’acció social nadalenca, els 14 Grans Dinars de Nadal van ser un capítol emocionant als 11 territoris en els quals es van desenvolupar. Més de 1.000 persones grans i voluntàries van gaudir el passat cap de setmana d’una trobada en la qual no van faltar nadales, balls, cava i, sobre tot, moltes anècdotes per recordar.

 

Noti

Fotografia Paco Guirao

 

Tanmateix, els Grans Dinars de Nadal van comptar amb la presència de diverses personalitats, com la de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Hble. Sra. Dolors Bassa, així com la dels nostres col·laboradors de l’Obra Social la Caixa i d’ERGO.

 

01 Dinar de Nadal

Fotografia Ferran Taberner

11 Dinar de Nadal

 

 

Pare Manel, guanyador del Premi Amics de la Gent Gran 2016

 

En el transcurs del Gran Dinar a l’Hotel Alimara, el Pare Manel va rebre el Premi Amics de la Gent Gran 2016 a mans de la Montserrat Carulla, guanyadora del guardó l’any passat. L’entitat ha volgut reconèixer la seva contribució social incansable, el seu treball de carrer que es vehicula a través de la Fundació Pare Manel, des d’on lluita amb diversos programes contra l’exclusió social, especialment al districte de Nou Barris de Barcelona.

 

Dinar de Nadal 2016 AGG 29

Fotografia Ferran Taberner

08 Dinar de Nadal

 

 

Es tracta de la 7a edició d’aquest premi, que en anteriors edicions ha reconegut a l’actriu Montserrat Carulla (2015); a la il·lustradora Roser Capdevila (2014); a l’activista i economista Arcadi Oliveres (2013); a Neus Català, lluitadora antifeixista (2012); a l'escriptor Josep Maria Espinàs (2011); i al metge i humanista Moisès Broggi (2010).

 

Vídeo Nadal

 

Campanya de Nadal

 

Són moltes les persones sòcies i donants que han fet la seva contribució solidària, però encara necessitem poder arribar a més persones grans que es troben en una situació que, malauradament, no els permetrà compartir el Nadal amb ningú. Tu també pots fer la teva aportació trucant al 93 207 67 73 o fent clic aquí. Una vegada més, gràcies per ser part d'aquest gran repte.

 

Pots veure les millors fotografies dels Grans Dinars fent clic aquí

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.