Testimoni de la Maria, voluntària d’Amics de la Gent Gran Imprimeix Correu electrònic

maria-voluntaria-agg-webLa Maria, voluntària des del 2010, explica així la seva experiència en una Tertúlia a domicili, un dels programes d’acció social de l’entitat.

“Sempre vaig contenta quan faig tertúlies. I ja n’he fet unes quantes en els anys que porto a l’entitat. N’he vist de molts colors i sabors. Unes més dolces, d'altres més salades i d'altres inevitablement, més amargues. Però sempre hi ha alguna cosa que em regala la gent gran, sigui per sortir més trista o més contenta. Anar de tertúlies és anar a viure i veure que la vida sempre té dues cares. I que per alguns ha estat un camí més fàcil que per a uns altres. És la lliçó de vida i d'humanitat que ens regala cada casa quan ens obre les portes els dies de tertúlia.

I he de dir que la d'avui ha estat una tertúlia excepcional. Una explosió de colors i llums que encara se m’escolen entre els dits quan escric aquestes línies. Una rebuda acollidora, una mirada neta i unes paraules càlides ens han fet veure des del primer moment que la tertúlia agafaria uns matisos entranyables. Ens hem acomodat amb facilitat i fent rotllana ja hem intuït que la Maria Rosa tenia moltes coses a dir-nos. Avui hem fet un viatge per la Barcelona dels anys 50. La seva feina de dependenta l'alta costura al Passeig de Gràcia, com va conèixer el seu marit, com eren les robes d’una de les botigues més cares de Barcelona, els encaixos anglesos, les textures, els clients... Hem passejat pels carrers de la Catedral i ens ha transportat a aquells llocs tan detalladament que gaire bé podíem intuir la seva figura viva i enèrgica caminant entre els portals.

La Rosa Maria té una oratòria brillant, una narrativa que ja li agradaria a qualsevol escriptor novell i una capacitat de reflexió que ja m'agradaria a mi en segons quins moments de la meva vida. I té 84 anys! El cap net, la memòria intacta i una alegria que avui havia decidit aparcar la part més dura de la seva vida, i aprofitar el moment amb nosaltres amb tota la seva intensitat. Ha estat un plaer i un honor. Doneu-li moltes tertúlies a la Maria Rosa! Els voluntaris us ho agrairan, sortiran d'allà carregats d'energia i amb les butxaques plenes d’un aire net i renovat.

Això és una part d’Amics de la Gent Gran. Això és ser voluntari. I avui ha estat un dia d'aquests que fan que us doni les gràcies per regalar-me aquesta oportunitat de compartir una petita part del meu temps amb la gent gran. Ells són un gran regal. I em donen més que dono. Sense cap mena de dubte. Gràcies, gràcies, gràcies!”

 

Tornar a l'article Testimonis de voluntariat

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.