Testimoni de la Loli Imprimeix Correu electrònic

testimoni-loli-voluntariat-web“El voluntariat és un regal”. Així explica Loli, voluntària de la delegació d'Amics de la Gent Gran a Vilanova i la Geltrú, la seva experiència d'amistat amb el Miguel, el seu amic gran.

“Havia sentit comentaris positius sobre el voluntariat, que l'experiència era enriquidora i compensava enormement regalar una part del teu temps.

Aquesta va ser la meva principal premissa a l'hora de donar el primer pas per ser voluntària. Però he de confessar que tot i tota la informació rebuda i ni tan sols amb les expectatives creades al respecte, han tingut prou força per aproximar-se a la realitat, ja que la vivència del voluntariat té significat en el moment en què es decideix viure-la plenament, gaudir-la sense condicions.

Un dia a la setmana em desplaço a Vilanova i la Geltrú a visitar el Miquel, a compartir un agradable passeig, unes rialles, una xerrada amena... anècdotes de la seva infància en plena postguerra  detalls de la vida d'un nen bregat pel treball precoç, d'unes circumstàncies que el van fer madurar abans d'hora.

Amb una paciència infinita, ha respost a moltes de les meves preguntes: el temps que requereixen els tomàquets per collir-los, si les faves necessiten més aigua que un altre dels productes que ell té al seu hort, si els ocells li fan malbé moltes carxofes, i així... fins a arribar a comprendre que el voluntariat t'aporta, et regala infinitat d'instants fantàstics.

Que la simplicitat d'unes hores en companyia d'una persona gran pot transformar-se en lliçons exquisides de vida.”

 

Tornar a l'article Testimonis de voluntariat

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.