Entrevista a la Mercè, sòcia d'Amics de la Gent Gran Imprimeix Correu electrònic

“Entre tots hem de fer que les persones grans trobin el seu lloc a la societat”

Mercè, sòcia d'Amics de la gent gran
Foto: Amics de la gent gran

Es defineix com una persona tímida, però s’expressa obertament a l’hora de parlar dels problemes de les persones d’edat i els reptes d’Amics de la gent gran. “Hi ha moltes persones grans que necessiten companyia, que estan desitjant, per exemple, que algú les porti de vacances”, explica la Mercè, sòcia de l’organització des de 2009. “És un col·lectiu que per circumstàncies laborals i familiars està bastant descuidat, i crec que entre tots hem de fer que aquestes persones trobin el seu lloc a la societat. No per ser grans han d’estar oblidades, han de tenir una qualitat de vida el millor possible fins al seu final, que a tots ens arribarà”. “Si arribem a grans també ens agradarà trobar una mà amiga que ens ajudi i ens estimi”, afegeix. Per ella, el més important és que la gent gran prengui la paraula. “Parlar és molt important, perquè veuen que algú els escolta, que algú està per ells”, afirma aquesta barcelonina de 62 anys.

La Mercè assegura que el seu compromís solidari amb aquest sector de la població ve marcat en bona part per la seva mare, que va ser infermera i va exercir la seva professió de manera altruista. “Ho va donar tot a canvi de res”, recorda. Va morir ara fa gairebé un any, un fet que la va deixar molt tocada anímicament. Explica que la seva generositat es va traduir en estar acompanyada fins al darrer dia. I parla de la importància de ser solidaris i destaca la tasca del voluntariat de l’entitat. “En aquests moments d’egoisme no és corrent trobar gent amb la missió d’ajudar les persones grans i acompanyar-les a passar-ho el millor que es pugui”, reflexiona.

L’acció solidària de la Mercè a Amics de la gent gran va més enllà de les aportacions econòmiques, intenta participar a tots els actes i activitats que prepara l’organització. Els darrers han estat la marxa de l’1 d’Octubre i el Gran Concert d’Òpera solidari. “És molt important el recolzament moral, els diners són importants però no ho són tot. Hi ha persones que amb una quota pensen que ja està tot fet, i no, hi ha moltes formes per ajudar, ja que qualsevol tasca per petita que sigui pot donar el seu fruit”. En aquest sentit, considera que col·laborar amb l’entitat té recompensa. “La satisfacció de poder ajudar de la forma com pugui, això no té preu per a mi”.

Marxa d'Homenatge a la Vellesa 2011Foto: Xabier Moreno

 

>Vols fer, com la Mercè, que les persones grans trobin el seu lloc a la societat? Clica aquí.

 

 Tornar a l'article Testimonis de socis i col·laboradors

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.