Testimoni de la Maite, sòcia d'Amics de la Gent Gran Imprimeix Correu electrònic

La Maite, sòcia d'Amics de la Gent Gran

Foto: © AGG

“Se’m va presentar l’ocasió i vaig decidir fer-me sòcia d’Amics de la Gent Gran”. Les paraules de la Maite transmeten il·lusió i esperança per canviar les coses. Ella és una de les 619 persones que el 2012 han començat a col·laborar econòmicament amb l’entitat. Aquesta barcelonina de 60 anys ja havia sentit a parlar de l’ONG a través dels mitjans de comunicació i va optar per començar a fer aportacions després que un membre de l’equip de captació al carrer la va aturar i van tenir una conversa. Des d’aleshores col·labora mensualment amb una causa solidària que sent molt propera.
La mare de la Maite va viure uns anys en una residència i allà va topar amb una realitat silenciosa i cruenta: la soledat. Cada vegada que anava a visitar la seva mare, de retruc també tenia relació amb les altres persones grans residents. I com aquestes persones agraïen l’atenció i l’afecte i esperaven que ella tornés a venir a veure-les en una altra ocasió: “Tenies una relació amb elles, veies que t’estimaven i em sabia molt greu quan m’assabentava que algunes ja no hi eren”. “Hi ha gent gran que no té ningú que la vagi a veure”, assegura amb un punt de tristor. Però de seguida es rebel·la contra aquesta situació i veu més necessària que mai l’acció que fan voluntàries i voluntaris d’Amics de la Gent Gran. Precisament parlant d’aquesta tasca altruista i de l’acompanyament i suport emocional assegura que li atreu la idea de fer-ho ella mateixa. “No descarto fer voluntariat més endavant”, explica amb un somriure.

Trobada Anual de Socis i Donants 2013

Foto: © Anna Palomo

La Maite ha participat a la 2a Trobada Anual de Socis i Donants, que ha tingut lloc l'11 de juliol del 2013 a la Casa del Mar de Barcelona. "Em semblen molt bé les accions que emprén Amics de la Gent Gran i he decidit assistir-hi per conèixer millor com funciona l'entitat per dins", explica. 

Opinant sobre la missió d’Amics de la Gent Gran, la Maite també considera crucial la conscienciació de la ciutadania. “Esteu fent una bona tasca, perquè de la gent gran no se’n recorda gairebé ningú. Hi ha moltes persones grans que estan soles”. Per això la Maite veu molt important que l’entitat es doni a conèixer encara més i que totes les persones que hi participen expliquin allà on siguin la seva implicació amb l’entitat, ja sigui com a voluntàries o com a donants.
Per la Maite, les persones grans han de tenir un lloc en aquesta societat. “Són persones que han sigut joves, han fet molta feina i en la societat actual no els valoren”. Es mostra pessimista davant els pròxims anys si no s’hi posa remei: “El futur de les persones grans el veig molt malament, perquè la situació econòmica del país obliga el jovent a marxar”. “Si hi ha entitats com Amics de la Gent Gran, és una garantia perquè les persones grans deixin d’estar soles”, afegeix. I envia aquest missatge d’esperança a la nostra gent gran: “Si pot ser, que tinguin il·lusió i no la perdin en les petites coses del seu dia a dia. Com veure sortir el sol, per exemple”.

Trobada Anual de Socis i Donants 2013

Foto: © Anna Palomo

Trobada Anual de Socis i Donants

Foto: © Anna Palomo

 

 Tornar a l'article Testimonis de socis i col·laboradors

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.